SCRATCH 2018

 

scratch940

Qui hi pot participar?

Qualsevol estudiant de 8 a 18 anys. La competició és individual. Els competidors s’enfrontaran a un repte de programació apropiat per a la seva edat, que han de realitzar en tres hores. Per limitacions de capacitat de la sala, només hi ha 35 places per a nins de 8 a 12 anys i 40 places per a nins de 13 a 18 anys. Si el nombre d’inscrits supera aquestes xifres, demanarem als centres que feu una selecció prèvia.

Com us hi podeu inscriure?

Els participants han de participar a l’Scratch Day de la UIB que se celebrarà al campus universitari el dia 12 de maig de 2018. Gràcies a un conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i la Universitat de les Illes Balears  es realitzaran tallers d’scratch també a Menorca. Consultau aquest enllaç per més informació.
El formulari d’inscripció per participar a l’Scratch day està disponible a http://seras.uib.cat/olimpiades/formularis/scratch_projectes .
En cas de dubte, contacteu-nos a scratch@uib.es

Què i quan s’ha de lliurar?

Cada grup ha de desenvolupar un projecte en Scratch al voltant del tema “Explorant l’espai”. El projecte podrà ser un videojoc, una animació (de tres minuts com a màxim), o una combinació dels dos. El termini de lliurament dels projectes és el dia 15 d’abril de 2018. Els detalls del procés de lliurament es faran arribar als inscrits una vegada tancada la inscripció.

El jurat seleccionarà 30 projectes per participar a la fase final. La llista d’equips seleccionats es farà pública a aquesta mateixa página el dia 27 d’abril. L’equip seleccionat prepararà un poster mida DIN A2 explicant el seu projecte.

Com es valoraran els projectes?

El jurat valorarà, tenint en compte l’edat dels membres del grup, els aspectes següents:

  • Creativitat, qualitat final del projecte i adequació de la temàtica.
  • Varietat en l’ús de les eines de Scratch —sons, escenaris, objectes, moviments, etc.
  • Qualitat algorítmica, neteja del codi i documentació —ús adequat de bucles, esdeveniments, variables, instruccions d’ús, etc.

A més, durant l’Scratch Day els equips que arribin a la fase final mostraran els seus projectes a tots els participants i assistents. Es requereix que cada grup porti el seu propi ordinador portàtil per poder exposar el seu projecte i un poster explicatiu. La interacció dels participants amb el públic i el jurat serà tinguda en compte per a l’avaluació dels projectes.

Quins són els premis?

La llista de premis es farà pública al final de la inscripció.

Anuncis

Els comentaris estan tancats.